© Yuri van der Hoeven

podium taalspielerei over de absurditeit van bezit en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden

Een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden.

 

Ik heb een hamster.
Een trompet.
Een verkoudheid.
Een idee.
En dorst.

 

Stel: je buur ontdekt plots een bron op zijn grond. Hij steekt al dat water in flesjes, met een prijsplakkertje erop. En na een tijd komt er geen druppel water meer uit jouw kraan. Jij hebt dorst en hij speelt met eendjes in zijn bad. 

Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’, een kind, een idee. Dat je een put in de grond kan boren en het water onder ieders voeten kan wegpompen om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op.

Verwacht absurde taalspielerei, op flessen getrokken logica en kinderachtig gesjacher. Voor zover dat niet allemaal hetzelfde is.

exacte duurtijd nog niet gekend

Credits

tekst en regie Freek Mariën coach Carl von Winckelmann spel Jonas Van Thielen, Lien Wildemeersch en Brenda Corijn scenografie Timme Afschrift lichtontwerp Lennert Boots kostuum Lotte Boonstra techniek Lennert Boots productie Het Kwartier in coproductie met Perpodium ism De Studio, Arsenaal/Lazarus, cc Mechelen met de steun van de Vlaamse Overheid, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, Stad Mechelen 

Doelgroep(en):

4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 07-11-2023 10:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 180 Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30
di. 07-11-2023 13:30 CC ´t Vondel - Concertzaal 180 Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30