Informatie

Educatieve tips Bibliotheek Halle

 

Leerkrachten en de bib: een match made in heaven. Zij zijn een belangrijke partner in het doorgeven van de leesmicrobe die garant staat voor een leven lang leesplezier. We hebben voor hen dan ook een aantal exclusieve diensten op touw gezet. Van aan school geleverde boekenpakketten, over klasuitleen, tot rondleidingen op maat. We staan altijd open tot samenwerking met de scholen. Heb je een goed idee waarbij we kunnen helpen? Laat het ons weten.

Klasuitleen

Met de klas naar de bib om materialen te kiezen en uit te lenen? Dat kan! Niks leuker dan zelf te kunnen snuisteren in ons aanbod. Reserveer je klasuitleen via deze site.

Rondleidingen

We ontvangen jullie graag voor een rondleiding in de bib. We hebben een aantal standaard interactieve rondleidingen op maat uitgewerkt voor verschillende doelgroepen. Een bezoek bestaat meestal uit een korte introductie tot de bibliotheek en de catalogus, met daarna een aantal opdrachten om de leerlingen al doende de verschillende soorten materialen in de bib te leren zoeken en vinden. Je kan een rondleiding boeken via deze site.

Inspiratie leeslijsten

Is je leeslijst aan een update toe? We geven je graag wat boekentips voor op de leeslijst te plaatsen. Je kan ook Bieblo gebruiken in de jeugdafdeling om je ideale boek te vinden. Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 14 boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Boekenzoeker is een ander geweldig platform met leestips voor 0 tot 18 jaar.

Digitaal krantenarchief

De actualiteit opvolgen? Research doen voor een taak of een lesvoorbereiding? Duik in het online krantenarchief! Meer info hier.

Lidkaart bib voor leerkrachten

Op vertoon van je lerarenkaart van Klasse krijg je als leerkracht (of leerkracht in spe) enkele voordelen op je persoonlijk lidmaatschap. Meer info hier.

Boekentrolleys

Voor kleuters en kinderen tot het vierde leerjaar uit Halse scholen hebben we op maat gemaakte boekenpaketten die je online kan reserveren. (deze service is tijdelijk buiten gebruik in verband met een tijdelijke verhuis van de bib. Alle scholen kregen de kans om de trolleys voor langere periode op school te huisvesten. Heeft jouw directie hier niet op ingeschreven? Neem contact en we bekijken hoe we je alsnog kunnen helpen.)

Dyslexie en co.

De bib biedt leesplezier voor iedereen. Ook kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden (zoals dyslexie) kunnen we verder helpen met specifieke collecties. Lees er hier alles over!