LIV

Door De Mannschaft

© de mannschaft

podium Een pleidooi voor de eeuwige zoektocht naar jezelf en een ode aan het leven

Silke, 30 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en vijftig procent kans om te overleven en is verliefd op Bart.

 

Bert, 35 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 17 jaar. Bart zit in het vierde middelbaar, is een keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.

 

Ine, 34 jaar, speelt Ruby, 16 jaar. Ruby zit in het vierde middelbaar, is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze Überhaubt ooit wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies.

 

LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van LIV, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn.

 

LIV is het verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over die van wiskunde, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120km/u dat de stukken er vanaf vliegen.  

 

LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming. 

 

Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Beide Kempenzonen zijn al jaren vrienden. Hun wegen in het theater kruisten elkaar al meerdere malen. Hun gezamenlijke fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond wakkerde de noodzaak om een gezelschap te beginnen sterk aan. 

 

Deze producties van De Mannschaft zag je in CC 't Vondel: Dethleff, John & Jane, Melissa, of nee Aïcha of nee toch Melissa, Jordy

 

thema’s: kanker, afscheid, verlies en hoe er als samenleving mee om te gaan

Credits

concept, tekst, regie Michai Geyzen, Stijn Van de Wiel spel Silke Thorrez, Ine Bettens, Bert Dobbelaere decor Laura Wallrafen techniek Freek Pieters beeld ChawChaw

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 13-03-2025 11:00 - 12:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 50 Log in om te kunnen reserveren
do. 13-03-2025 14:00 - 15:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 55 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren