RITMELODIE - 4de tot 6de leerjaar

Door Fijnbesnaard & Compagnie

andere muziekworkshop op school mét voorstelling in CC 't Vondel

Workshop op school

Deze workshop gaat aan de voorstelling vooraf. Tijdens de workshop leren de kinderen een aantal basiscompetenties in verband met muziek. Ze werken rond taal, tellen en techniek. De kinderen leren de muziek kennen die ze nadien in de voorstelling zullen horen. De interactie die erbij hoort, wordt voorbereid. Dat zorgt ervoor dat de voorstelling loopt als een muzikale trein en dat de inhoud beter blijft “plakken”.

 

Voorstelling in 't Vondel 
De rode draad doorheen de voorstelling, boordevol interactie, taal en muziek zijn de bouwstenen van muziek. Wat is ritme/melodie? Wat zijn de verschillen tussen soorten muziek, muziekinstrumenten, maar ook tussen muzikanten. Hoe werken ze samen? Is er ook een rol weggelegd voor het publiek?

Tijdens de voorstelling ontdekt het jonge publiek hoe live muziek werkt en vooral hoe ze daar als persoon en als groep actief naar kunnen luisteren én deel van kunnen uitmaken. Het gaat over muziek, maar ook over taal, tellen en een stukje techniek. 

In de workshop komen motorische competenties, muzische vorming, spreken en luisteren, groepsdynamiek maar ook een stukje wetenschap, techniek en wiskunde aan bod. 

 

- De workshop vindt plaats op school en duurt 1 lesuur per klas van ca 20 lln. 

- De leerkracht is actief betrokken.

- School buiten Halle: vervoer-/transportkosten van Halle tot school worden doorgerekend.

 

De voorstelling is opgebouwd rond een aantal competenties en onderwijsdoelen. 

Er is een voorstelling voor lln van 1ste tot 3de leerjaar en voor lln van 4de tot 6de leerjaar. De muziek is voor het grootste stuk gelijklopend maar de interactie, de toon en het taalniveau verschilt.

 

DATUMKEUZE

- Je reserveert voor de voorstelling. Je krijgt hierbij een extra vraag. Hier geef je bij reservatie drie voorkeurdata door waarop de workshop op school kan plaatsvinden. Kies uit deze lijst: ma 6, do 9, do 16, ma 20, do 30 nov 

Credits

Fijnbesnaard & Compagnie

Doelgroep(en):

4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
de prijs is een totaalprijs en geldt voor workshop én voorstelling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 18-12-2023 13:30 CC ´t Vondel - Concertzaal 150 Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30
di. 19-12-2023 10:30 CC ´t Vondel - Concertzaal 150 Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveren kan vanaf di. 13-06-2023 12:30