Gopress: online krantenarchief op school

Door Bibliotheek Halle

Online databank kranten en tijdschriften Research voor een taak of lesvoorbereiding? Duik in het digitale krantenarchief!

Het digitale krantenarchief (Gopress) geeft je snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met 2 dagen vertraging. Het krantenarchief is beschikbaar via het vaste IP-adres van je school. Je kan het ook elders raadplegen door je aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel als je een lidkaartje van de bib hebt. Lidmaatschap voor leerkrachten is trouwens gratis op vertoon van je lerarenkaart.

 

Het archief is handig om te gebruiken bij je lesvoorbereiding, tijdens je lessen of voor een opdracht. Vind authentiek lesmateriaal over een bepaald thema met de zoekfunctie of zet je leerlingen aan het werk voor research bij een taak.

 

www.bibliotheekhalle.be/krantenarchief

TIP: Mogelijk heeft je school al een abonnement op Gopress via de bib. Vraag dit eens na aan je directie.

Nog geen Gopress op school? Laat je directie een aanvraagformulier invullen en doorsturen aan kim.christiaens@halle.be. Het aanvraagformulier vind je rechts bij de bijlages.

Credits

 

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar
LK
Leerkrachten

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer