Gegidst bezoek: Basiliek Halle

Door Den AST

Stadswandeling Basiliek & schatkamer binnenstebuiten

Wanneer je de basiliek bezoekt, maak je niet alleen kennis met de rijke geschiedenis van de stad Halle, je kan er ook enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen. Je vindt er de kanonballen die Onze-Lieve-Vrouw van Halle volgens een legende in 1489 zou hebben opgevangen in haar mantel om Halle te beschermen tegen de belegeraar Filips Van Kleef. Luister naar de verhalen die worden verteld door de vele glasramen en kom te weten hoe Halle dankzij haar zwarte miraculeuze Onze-Lieve-Vrouw uitgroeide tot bedevaartsoord. ...

Daarbij hoort zeker een bezoek aan de schatkamer, waar je vele koninklijke geschenken en een mysterieuze eeuwenoude boomstronk kan bezichtigen.
Daarnaast neemt de gids je ook mee om de buitenzijde van de basiliek te bewonderen.

Wens je ook te genieten van een panoramisch zicht vanop de hoogste verdieping van de toren? Gecombineerd met een tussenstop aan het klokkenmuseum en de kerkzolder krijg je een machtig zicht over Halle en omstreken te zien! (opgelet! een bezoek aan de toren kan enkel tussen september en eind december - wegens het broedseizoen van de slechtvalken). Extra duurtijd voor bezoek toren: 40 min.

 

 

- Via de knop 'reserveer' krijg je een extern inschrijvingsformulier. Daar kan je aangeven welke dag + uur + aantal leerlingen (+ torenbezoek) je dit bezoek wenst te doen.
- Een basiliekbezoek is het hele schooljaar mogelijk (mits er geen misvieringen plaatsvinden).
- Een bijkomend bezoek aan de toren kan enkel tussen 1 september en 31 december.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 30.00 / groep
per gids/ per 25 lln

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Stadscentrum Halle) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren