Tello gaat naar toneel

Door 4Hoog

film korte animatiefilm die de theatercodes uitlegt aan kleuters

Een eerste bezoek aan het theater is een groot avontuur met veel prikkels en uitdagingen. We helpen je graag om deze uitstap goed voor te bereiden met je klas. Zo is de spanning minder groot en wordt een eerste bezoek een fijne ervaring voor je kleuters. 

 

‘Tello gaat naar toneel’ is een korte animatiefilm over de avonturen van Tello die voor het eerst naar de schouwburg mag. Het filmpje legt de theatercodes uit aan kleuters. Het begrijpen van de spelregels is de doorslaggevende factor bij een al dan niet geslaagde theaterervaring. 

Deze animatiefilm kan je uitbreiden met een prentenboek, een klaspop en kamishibai prenten, respectievelijk 15, 35 en 15 euro excl verzendingskosten. Met deze materialen reiken we leerkrachten een aantal handvaten aan om jonge kinderen voor te bereiden op hun eerste theaterbezoek.

 

Het boek vertelt de avonturen van Tello die voor het eerst naar theater mag. Achteraan vind je handige tips om in de klas rond theater te werken, zowel voor als na het theaterbezoek.
De pop gebruik je als klaspop of als theatervriendje.
De kamishibai is een eenvoudige vertelling met kleurrijke prenten om peuters/kleuters voor te bereiden op wat komen gaat eens ze in het theatergebouw zijn. Het zijn niet dezelfde prenten en ook niet hetzelfde verhaal als het boek/de animatiefilm.

 

Schreef je eerdere seizoenen in op het theatertraject, dan heeft de school dit educatief pakket al in huis. Maak er gebruik van.  

Doelgroep(en):

0KK
Kleuter - onthaalklas
1KK
Kleuter - 1ste kleuterklas
2KK
Kleuter - 2de kleuterklas
3KK
Kleuter - 3de kleuterklas
LK
Leerkrachten

Duur:

10 minuten

Reservatie maken