SHEL(L)TER

Door Zonzo Compagnie

Theater Een modern sprookje over anders zijn in een mix van film, muziek en theater

Een modern sprookje van Nathalie Teirlinck  

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen ‘Starend Meisje’ en ‘Slumberland’ slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de ontmoetingen op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem?

Zodra de lichten doven, dompel je onder in een zintuiglijke wereld waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. Samen met hem deel je de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken en maakt hij je deelgenoot van zijn ontmoetingen met kleurrijke figuren op het strand. 

‘SHEL(L)TER’ is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis en het gevoel ergens te horen. 

 

Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een multidisciplinaire voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.

Pers
Een dijk van een voorstelling is Shel(l)ter van Nathalie Teirlinck. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen. -
Bert Hertogs - Concertnews ****

klik hier voor de lesmap 

Credits

regie, tekst Nathalie Teirlinck compositie Liesa Van der Aa, Jon Birdsong decor Marie Szersnovicz kostuums Vanessa Evrard muzikale uitvoering Nele Paelinck, Spiral Consort (Bert Bernaerts, Jon Birdsong, Tobe Wouters of Niels Vanheertum) lichtontwerp Sander Salden geluidsontwerp Bob Hermans beeld Karolina Maruszak een productie van Zonzo Compagnie, hetpaleis in coproductie met Cultura Nova met de steun van Vlaanderen met dank aan het Aquarium-Museum van Luik met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas! Ga naar www.voordeshow.be

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 10-05-2022 10:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 7 Log in om te kunnen reserveren
di. 10-05-2022 13:30 CC ´t Vondel - Concertzaal 18 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren