JOHN & JANE

Door DeMannschaft

Theater Een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een puber in een veel te grote wereld

Na de eerdere succesvolle passage van LIV en DETHLEFF speelt DeMannschaft een nieuwe voorstelling: JOHN & JANE.

 

'JOHN & JANE' gaat over verdwalen in een veel te grote wereld, over iemand zijn, of niet, over bang zijn van alles, of toch veel.

 

Jane is een meisje van 15 jaar en ligt, zoals het cliché het voorschrijft, behoorlijk in de knoop met zichzelf. Elke ochtend als ze in de spiegel kijkt terwijl ze haar tanden poetst, stelt ze zichzelf de vraag ‘Wie ben ik?’. Door een bizar toeval, waar we hier niet over uitwijden, komt Jane in haar eigen hoofd terecht. Haar hoofd, waar tot haar grote verbazing iemand zit, John, die de machinerie in haar hoofd bedient. 

 

‘JOHN & JANE’ raakt de psyche aan van de mens, die met zijn beperkte kennis en met al zijn twijfels en angsten beslissingen probeert te maken in de hoop een gelukkig leven te kunnen leiden. Een thema dat in de puberteit een exponentiële dimensie krijgt, maar in ieder van ons speelt.

 

JOHN & JANE is een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber. 

De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen, vrienden, wiens wegen mekaar in het theater al meerdere malen kruisten. Hun gezamenlijke fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond wakkerde de noodzaak om een gezelschap te beginnen sterk aan.

optionele voorstelling ma 22 nov nm

 

Speciaal voor leerkrachten maakten Stijn en Michai een filmpje over de voorstelling. Bekijk je dit graag voor je zou reserveren? Laat het ons weten en we bezorgen dit. 

Credits

concept, tekst, regie Stijn Van de Wiel, Michai Geyzen spel Lien Thys, Pieter-Jan De Wyngaert dramaturgie Bram Verschueren scenografie, lichtontwerp Thomas Stevens  technische leiding Rens Planckaert beeld Charlotte Wouters met dank aan de Warande Turnhout, Laika, de Studio en de Vlaamse Gemeenschap

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 22-11-2021 14:00 - 15:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 200 Reservaties zijn al afgesloten
di. 23-11-2021 10:30 - 11:30 CC ´t Vondel - Concertzaal volzet
di. 23-11-2021 14:00 - 15:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 30 Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten