Auteurslezing Stefan Boonen

Door Stefan Boonen

© Bucho

podium Hoera! Stefan Boonen op bezoek.

Biografie

 

Stefan Boonen (1966) is een Vlaams jeugdauteur. Hij schrijft prentenboeken, graphic novels, romans en boeken voor beginnende lezers. Zijn werk werd bekroond en vertaald, en hij is vaak te gast in bibliotheken en scholen.

In de bib kan je deze boeken vinden van de auteur.

In 2000 debuteerde hij als schrijver met het voorleesboek ‘Hoor je me?’ (Uitgeverij Clavis). Vandaag heeft Stefan al meer dan 50 boeken op zijn naam staan. Soms zijn de verhalen heel eenvoudig: over een opa die gaat fietsen met zijn kleinkinderen in ‘Met opa op de fiets’ (Clavis, 2004), of over Lowie met kriebels in zijn buik in ‘Verliefd’ (Van Halewyck, 2017). Stefan schrijft ook spannende verhalen: denk aan ‘De jacht op Jozef Tentelaar’ (Manteau, 2016) of de graphic novel ‘Mammoet’ (De Eenhoorn, 2016). Ten slotte zijn er ook verhalen die op een bijzondere manier starten, bijvoorbeeld met een aangespoeld meisje in ‘De Vindeling van Wammerswald’ (Manteau, 2016) of een verhaal waarin een Kleintje een grote rol speelt bij ‘Hier waakt oma’ (De Eenhoorn, 2014).

Stefan gelooft in de kracht van verhalen en taal. Hij vindt dat woorden kunnen verbinden en dat je in verhalen kan reizen. Naast kinderboeken werkt Stefan ook mee aan verschillende theaterprojecten.

 

Lezing

Tijdens een lezing behandelt Stefan een aantal fragmenten die vertellen over het leven van een schrijver. Er is ruimte voor vragen en humor, voor ernst en interactie. Bij het vertellen en voorlezen worden er illustraties uit prentenboeken of graphic novels getoond. 

Enkel voor Halse scholen.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de Jeugdboekenmaand.

 

Credits

 

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 17-03-2025 09:00 - 10:00 Stadhuis - raadzaal volzet
ma. 17-03-2025 10:15 - 11:15 Stadhuis - raadzaal volzet