Bieblo

Door Cultuurconnect

spel Boekentips op maat!

Voor kinderen is het vaak moeilijk om in de rekken een boek te vinden dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 14-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses.

 

Boekentips op maat van je kind: zo werkt het

Kinderen vertellen Bieblo hun leeftijd. Daarna zien ze afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met 8 covers en informatie over waar ze het boek kunnen vinden in de bib. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er geen enkel boek tussen dat ze willen lezen? Dan doet Bieblo gewoon een nieuw voorstel, totdat ze vinden wat ze zoeken.

 

SPEEL HET SPEL VOOR BIB HALLE

SPEEL HET SPEL VOOR BIB ESSENBEEK

 

Voor kinderen, ouders en leerkrachten

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. Ook tijdens een klasbezoek kunnen ze nu gericht boeken vinden die ze ook graag lezen.

Het spel staat standaard open op 2 tablets in de kinderafdeling van onze bib. Je kan het ook in de klas uittesten en de gevonden titels laten opschrijven. In bijlage is er nog leuk educatief promomateriaal.

Credits

 

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
LK
Leerkrachten

Duur:

15 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Reservatie maken