Auteurslezing Tom De Cock

© Postbus 11

podium Maart is Jeugdboekenmaand! Ontmoet Tom De Cock.

Tom De Cock (1983) maakt al jaren druk besproken radio, televisie en podcasts. Tegenwoordig is hij elke avond te horen op Qmusic in Vlaanderen. Hij houdt van boeken, ruimtevaart, snelle auto's, avontuur, gewichtheffen, de zee, punkrock en sciencefiction. En van baby's. Hij trouwde in 2010 met zijn man Maarten. Samen voeden ze een dochter en een pleegzoon op. Ze wonen in Leuven.

Tom debuteerde met een horrorboek op zijn zestiende. 'De openbaring' (Houtekiet, 2001) werd een bestseller. In 2016 publiceerde hij 'En toen kwam jij' (De Bezige Bij) over het adoptieproces dat hij samen met zijn man doorliep. Vandaag zit hij middenin de vierdelige reeks dystopische jeugdboeken 'LILY', waarvan het eerste deel bekroond werd met de titel 'Beste Boek voor Jongeren 2022' door een Nederlandse jongerenjury.

 

Inhoud:

Lily (14) is in 2049 een bekende influencer. Ze maakt zich niet erg druk om alle pandemieën of het ernstig ontregelde klimaat; ze wil vooral tweehonderd miljoen volgers krijgen. In New New York ontmoet ze de aantrekkelijke Samuel, met wie ze aan boord van een zeilschip gaat. Het wordt een levensgevaarlijke tocht.

Opgelet: deze activiteit is enkel beschikbaar voor scholen uit Halle. 

Credits

 

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 05-03-2024 13:30 - 14:20 Stadhuis - raadzaal volzet