De Schrijfwijzen: preselectie op school

andere Wie zijn de beste spellers op jouw school? Bib Halle daagt je uit om deel te nemen aan "De Schrijfwijzen", een ludiek taalspel van Creatief Schrijven dat op vrijdag 6 oktober 2023 om 20 uur plaatsvindt in de Fuifzaal van De Kazerne in Halle, en synchroon in tal van bibliotheken in heel Vlaanderen. Organiseer een preselectie van het dictee op school!

Voor wie?
Leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs uit een Halse school. De beste spellingkraks mogen jullie afvaardigen na een preselectie op school.

Preselectie?
Organiseer deze preselectie op school. Laat ons voor 10 september weten of jouw school of klas meedoet via bibliotheek@halle.be. Begin september krijg je een tekst en een draaiboek van je bib, en vertel je ons uiterlijk op 1 oktober wie jouw school of klas afvaardigt naar 'De Schrijfwijzen 2023'.

Creatief Schrijven vzw, VRT, de krant De Standaard en de Vlaamse bibliotheken dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. 

Speel mee op vrijdagavond 6 oktober 2023 in één van de vele deelnemende bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. 

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee.
De winnaar van elke bibliotheek gaat aan de haal met een exclusief cadeau!

Credits

 

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Reservatie maken