Ish Ait Hamou - Leesclub 'Het moois dat we delen'

podium Tijdens deze leesclub gaat successchrijver en choreograaf Ish Ait Hamou samen met jullie dieper in op de aangrijpende roman 'Het moois dat we delen'. 'Het moois dat we delen' is het pakkende verhaal over racisme en onverdraagzaamheid van hoofdpersonages Soumia en Luc. Bezorg ons jouw vragen op papier en maak zo deel uit van het gesprek.

Ish Aït Hamou, bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf, danser en jurylid van So You Think You Can Dance, is een rasechte storyteller. Zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor het woord. In 2014 debuteerde hij met de roman Hard hart, waarvan 10.000 exemplaren werden verkocht, gevolgd door bestsellers Cécile en Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.

In 2020 verscheen zijn meest recente, vierde boek Het moois dat we delen, dat al even succesvol bleek te zijn. In dit verhaal wonen Soumia en Luc in dezelfde buurt, maar toch kennen ze elkaar niet. Hun leven speelt zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier en op het voetbalveld. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan. 

Het moois dat we delen is een beklijvende roman over hoe je de draad van het leven opneemt na een ingrijpende gebeurtenis.

Omdat een traditionele lezing vooral de auteur aan het woord laat en aan een leesclub enkel de lezers deelnemen, combineert Ish Aït Hamou het beste van deze twee formules. Voor Het moois dat we delen gaat hij op tournee met een alternatieve leesclub: de lezers brengen vragen over het boek mee, Ish gaat hierover in gesprek met het publiek.


Je leest het boek bij voorkeur vooraf. Het geeft je de unieke gelegenheid om, indien je dat wenst, met de schrijver in gesprek te gaan.

Opgelet: deze activiteit is enkel beschikbaar voor scholen uit Halle. 

Credits

 

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 18-04-2024 10:00 - 11:30 Stadhuis - raadzaal volzet
do. 18-04-2024 13:30 - 15:00 Stadhuis - raadzaal volzet