Stadswandeling: Missie Kinderrechten

Door Dienst kinderen en jongeren stad Halle

rondleiding Jong in Halle? Zal wel zijn!

Vinden jullie dat stad Halle op goede weg is? Waar kan er nog meer werk gemaakt worden van de kinderrechten? We horen het graag!
Via deze wandeling neem je de stad op speelse doch kritische manier onder de loep en geef je met de klas jullie kritische mening over de verschillende kinderrechten. 
Wandel als echte inspecteurs door de stad. Wees niet te lief maar goed kritisch. Enkel zo kunnen we nog beter werk maken van de kinderrechten in Halle en zorgen dat Halle een kindvriendelijke stad is en blijft! 

 

Het belooft een speelse doe-wandeling te worden, waarbij ook aan de kinderen veel inspraak wordt gegeven. 
Deze wandeling zal ofwel een halve of een helde dag in beslag nemen. Vertrek is voorzien om 9u00 aan het stadhuis en eindigen doen jullie aan speeltuin de Bres/JC de Kazerne.
Indien jullie voor een halve dag kiezen, kunnen jullie 4 kinderrechten onder de loop nemen, indien een hele dag 6. De kinderrechten die aan bod komen zijn: recht op wonen/ recht op gelijke behandeling/ recht op cultuur/ recht op geloof/ recht op onderwijs/ recht op vrije tijd. 
We willen hierbij benadrukken dat het wel belangrijk is dat jullie je als leerkracht goed voorbereiden, daar deze wandeling niet begeleid wordt door personeel. Je krijgt ook na reservatie de nodige informatie en begeleiding om dit op voorhand goed voor te bereiden om er een geslaagde dag van te maken. 

- Speelse doe-wandeling zonder begeleiding of gids.

- Keuze uit halve of hele dag.

- Vertrek rond 9u00 aan het stadhuis.

- Via de knop 'reserveer' krijg je een extern formulier. Daar kan je aangeven welke dag + aantal leerlingen je deze wandeling wenst te reserveren.

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

240 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling
GRATIS

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Stadscentrum Halle) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren