Dilemma 14/18

Door Den AST

spel Educatief spel in de klas

Bij Dilemma 14/18 gaan jongeren de confrontatie aan met moeilijke en levensechte dilemma’s uit de Eerste Wereldoorlog. De gebeurtenissen zijn gebaseerd op echte verhalen van echte mensen. Elke groep leeft zich in in een persoon die probeerde te overleven tijdens 1914-1918. De jongeren laten we zoveel mogelijk kennismaken met lokale verhalen van Halle toen.

Dilemma 14/18 betrekt jongeren op een speelse manier bij de herinnering van de Eerste Wereldoorlog. Jongeren ervaren dat bij een oorlog veel meer komt kijken dan alleen veldslagen tussen heldhaftige soldaten. Kinderen en jongeren leren over de impact van de Groote Oorlog op het dagelijkse leven in hun eigen gemeente. Jongeren voelen de waanzin van oorlog aan. Het spel laat jongeren kennismaken met verschillende stemmen, perspectieven en dilemma's.

Spelhandleiding hier in te kijken.

In den AST is dit educatieve spel voor handen en ligt voor jou klaar met alle afgedrukte versies en speluitleg. reserveer een periode dat jij graag dit spel wenst.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar

Duur:

180 minuten

Prijs:

€  / groep
Gratis

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Op school) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren