The memeing of life

Door Dinsdag.org

© Johan Pijpops

Theater Een digitale beelden-carrousel, waar verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch swipe-cabaret voor deze digitale tijd.

The Memeing of Life is een digitale beelden-carrousel, waar verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch swipe-cabaret voor deze digitale tijd. Waar schattige kittens en goedkope tiktok challenges, samen met de bijtende ironie van 9gag, de revue passeren. Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom knutselen aan hun virtuele wereld en verliezen zichzelf in de veelheid van het web. Ze willen alles memen wat ze tegenkomen op zoek naar de schoonheid en de troost van dit nieuwe tijdperk. Laat je verwonderen en vier mee het feest van deze nieuwe era!

‘Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdiend, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien’ - Frederik Van Den Bril in Rekto:Verso

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien.
Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie. 

“Snijdende kritiek gecombineerd met tonnen speldrift” – Filip Tielens, De standaard

Mocht Marcel Duchamp nu leven dan zou hij zich waarschijnlijk bezig houden met memes maken, zou Hugo Ball een youtube-kanaal hebben en Paul van Ostaijen shitposten op twitter.

Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdient, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien. Wat is PC (political correctness)? Wat kan er en wat kan er niet? Hoe is een onnozele kikker de mascotte van extreem rechts kunnen worden? Hoe kan het dat generatie Z op donderdag voor het klimaat gaat betogen en vrijdag (politiek incorrecte) cringy memes deelt?

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom duiken in the rabbithole van het internet om zo the the memeing of life te vinden, te bevragen, door elkaar te halen, om te draaien, weer in elkaar te steken om dan opnieuw af te breken. Memeing life itself. Waanzin bestrijden met waanzin. Is er echt kunst te vinden op de bodem van het net of is het enkel trash? 

Bas en Jeff of Jeff en Bas spelen alles na wat ze tegenkomen, memen alles wat ze zien en verliezen zichzelf in het web. 

Credits

creatie & spel Jeff Aendenboom, Bas Vanderschoot Sound design Willem Malfliet techniek/video Flor Huybens/Milan Van Doren coaching Joachim Robbrecht, Benjamin OpDeBeeck productie Eigen Kweek/ Dinsdag.org met ondersteuning van De Vlaamse Gemeenschap met dank aan RADAR, Nineties Productions, De brakke grond, Frederik Van Den Bril

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 23-03-2023 14:00 CC ´t Vondel - Concertzaal volzet