Auteurslezing: De knikkers van Qadir

Lezing Ontmoet hoofdpersonage Qadir van dit waargebeurde verhaal over een vader op de vlucht.

Geluksprofessor Leo Bormans en Afghaans vluchteling Qadir Nadery schreven samen een boek over de vlucht van Qadir uit Afghanistan. Zij brengen een interactieve lezing over hoop, dat perfect aansluit bij de onderwijsthema’s rond asiel en migratie”.

 

De jonge Qadir groeit op in een klein dorp in Afghanistan met de droomverhalen van zijn moeder en de wilskracht van een vader die van geen wijken wil weten. Zijn enige bezit: acht knikkers.

Alles ademt oorlog. Overal sterven dierbare mensen. Qadir houdt zich overeind door te werken voor de internationale troepen die zijn land komen bevrijden. Tot ook hij, achtervolgd door de taliban, met vrouw en kinderen moet vluchten voor het geweld. Over de bergen en over de zee. Na drie maanden belanden ze in Europa. Maar de Grote Portier laat hen niet binnen. Stuk voor stuk verliest Qadir de rinkelende knikkers van zijn leven. En toch is er hoop.

 

Hier vind je alvast een voorproefje van het verhaal. (eerste 20 pagina's)

Meer info op de website van uitgeverij Lannoo of op de website van Leo Bormans.

Leo Bormans is ook gekend om zijn boeken rond geluk en hoop. Hij verzamelde wetenschappelijk inzicht van over de hele wereld rond geluk in 'The world book of happinnes. Hij geeft in de lezing een inleiding over wat dat onderzoek naar boven bracht.

 

Deze lezing sluit perfect aan op lessen rond migratie en asiel. Bij deze roman is een uitgebreid educatief aanbod GRATIS ter beschikking voor leraren en docenten die met hun leerlingen (15+ en hoger onderwijs) aan de slag willen. Omdat het verhaal schreeuwt om gelezen te worden. Ontdek er alles over op www.deknikkersvanqadir.com

Enkel voor Halse scholen.

 

Voor deze voorstelling is het aangewezen om het boek vooraf te lezen met je leerlingen.

Credits

 

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar
LK
Leerkrachten

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 25-04-2023 13:30 Stadhuis - raadzaal 16 Log in om te kunnen reserveren