Gegidst bezoek: Basiliek Halle

Door Den AST

Stadswandeling Basiliek & schatkamer binnenstebuiten

Wanneer je de basiliek bezoekt, maak je niet alleen kennis met de rijke geschiedenis van de stad Halle, je kan er ook enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen. Je vindt er ook de kanonballen die Onze-Lieve-Vrouw van Halle volgens een legende in 1489 zou hebben opgevangen in haar mantel om Halle te beschermen tegen de belegeraar Filips Van Kleef. Luister naar de verhalen die worden verteld door de vele glasramen en kom te weten hoe Halle dankzij haar zwarte miraculeuze Onze-Lieve-Vrouw uitgroeide tot bedevaartsoord. ...
Daarnaast neemt de gids je ook mee om de buitenzijde van de basiliek te bewonderen.

Wens je ook te genieten van een panoramisch zicht vanop de hoogste verdieping van de toren? Dat kan! Gecombineerd met een tussenstop aan het klokkenmuseum en de kerkzolder krijg je een machtig zicht over Halle en omstreken te zien! (opgelet! een bezoek aan de toren kan enkel tussen september en eind december - wegens het broedseizoen van de slechtvalken). Extra duurtijd voor bezoek toren: 40 min.

Wens je ook een bezoek te brengen aan de schatkamer die zich onder de basiliek bevindt? Waar je vele koninklijke geschenken en een mysterieuze eeuwenoude boomstronk kan bezichtigen. Dit kan! Extra duurtijd voor bezoek schatkamer: 30 min.

 

- Via de knop 'reserveer' krijg je extern formulier. Daar kan je aangeven welke dag + uur + aantal leerlingen je dit bezoek wenst te plannen.
- Een basiliekbezoek + schatkamer is het hele schooljaar mogelijk (mits er geen misvieringen plaatsvinden).
- Een bijkomend bezoek aan de toren kan enkel tussen 1 september en 31 december.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

75 minuten

Prijs:

€ 30.00 / groep
per gids/ per 25 lln

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Stadscentrum Halle) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren