Gegidst museumbezoek in den AST

Door Den AST

Museumbezoek De geschiedenis en tradities van Halle.

Op een boogscheut van het historisch en toeristisch centrum van Halle vind je in den AST het streekmuseum en het stadsarchief van Halle.

1 MUSEUM, 3 VERHALEN

OUDE MOUTERIJ VAN ROYE
Mout is een basisingrediënt voor bier. Het belevingsparcours in den AST dompelt elke bezoeker onder in het moutproces en laat de hoogtijdagen van de mouterij herleven via unieke getuigenissen.

 

HALLE, HEILIG
Halle is een belangrijk bedevaartsoord met verschillende eeuwenoude religieuze tradities. Onze-Lieve-Vrouw van Halle gidst je door 800 jaar stadsgeschiedenis.

 

HALLE, DUIVELS
Halle is niet enkel een Mariastad, maar ook een stad van feesten en tradities. Carnaval is zelfs bijna even oud als de Mariadevotie! Bij feest hoort natuurlijk ook muziek, er is speciale aandacht voor de Halse cellovirtuoos François Servais.

 

Den AST heeft enkele professionele educatieve gidsen klaarstaan om jullie rond te leiden in de wereld van het mouten en de rijke geschiedenis van Halle. Aan de hand van opdrachten, interactieve vraagstellingen gaat de gids met jou op pad door het museum.

 

Als jullie specifiek werken rond een bepaald thema in de klas: deelgemeenten - geschiedenis van Halle - tijdslijn - carnaval - fabrieken - ... kan de gids hier extra op inspelen. Laat het ons dus zeker weten!

- Via de knop 'reserveer' krijg je een agenda tool waar jij jouw dag + uur kan aanvinken.
- 1 gids per 15 lln
- Prijs: € 30 per gids
- Een museumbezoek is mogelijk van 1 september tot 28 oktober 2022. En van 6 maart tot 30 juni 2023.

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 30.00 / groep
per gids/ per 15 lln

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Den Ast - Museum) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren