Mon cirque à moi

Door JEF

Film

Laura's vader is een clown, maar daar kan zij niet altijd om lachen. Ze is een goede leerling die droomt van een degelijke school, ver weg van die brakke woonwagen. Haar vader heeft een hekel aan alles wat netjes en georganiseerd is. Kan hij aanvaarden dat zijn dochter haar eigen dromen najaagt, ook als die erg verschillen van de zijne?

De film is geïnspireerd op de jeugd van de regisseur. "Mijn vader was acteur, clown, kunstenaar en eeuwige rebel. We toerden in een omgebouwde schoolbus, maar intussen droomde ik van het gesettelde leven van mijn klasgenoten,” zegt regisseur Miryam Bouchard. Circussen en clowns zijn vaak luidruchtig en schel, maar Bouchard pakte het heel anders aan. Ze greep terug naar de oude circustradities, die draaiden rond poëzie, muziek en magie.

Nederlandse ondertitels
thema(s): anders zijn, conflicthantering, gezin en familie, identiteit (ik en de wereld), onderwijs, sport, muziek en zelfexpressie, volwassen worden, waar gebeurd

JEF is onze filmpartner bij uitstek. Samen brengen we kwalitatieve en degelijk onderbouwde jeugdfilms naar een schoolpubliek. Op die manier proberen we de blik van kinderen en jongeren te verruimen. 

Van elke film is er een lesmap beschikbaar. 
Filmkeuze sluit aan bij Focus Franse Film: naast de reguliere lesmap is er ook een Franstalige fiche toegevoegd voor de lessen Frans met verwijzing naar het leerplan. 

Alternatief voor scholen die niet te voet in CC 't Vondel geraken 
Je kan intekenen op een vertoning in de klas.
Je ontvangt een link met paswoord, blijft één week geldig, en bekijkt de film in je klas. 
We rekenen hiervoor 2,5 euro per lln. 
Kies bij reservatie voor locatie 'op school'.

Credits

Miryam Bouchard CA 2020

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
1M
Secundair - 1ste jaar

Duur:

105 minuten

Prijs:

€ 3.50 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (CC ´t Vondel - Concertzaal) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Reservaties zijn al afgesloten
do. 09-02-2023 10:00 Op school 700 Reservaties zijn al afgesloten
ma. 06-03-2023 10:00 CC ´t Vondel - Concertzaal volzet