Un monde

Door JEF

Film

Nora gaat naar het eerste leerjaar. Op de speelplaats ontdekt ze dat haar grote broer Abel gepest wordt. Haar vader wil dat ze van zich laat horen, maar haar broer wil dat ze zwijgt. En dat terwijl Nora vooral zélf hoopt om nieuwe vrienden te maken, waardoor ze een verscheurende keuze moet maken. 

Scenarist-regisseur Laura Wandel werkte zeven jaar aan deze tedere en kwetsbare debuutfilm over de grote en kleine drama’s op school.

De Belgische inzending voor de Oscars van 2022 werd terecht opgenomen in de shortlist van 15 films. Een tedere en hartverscheurende filmervaring met acteerprestaties van uitzonderlijke naturel.

Un monde won de Ensor voor Beste Franstalige Belgische Film op het Filmfestival van Oostende in 2022.

Nederlandse ondertitels
thema's: c
onflicthantering, gezin en familie, identiteit (ik en de wereld), onderdrukking, onderwijs, pesten, vriendschap en liefde, weerbaarheid

JEF is onze filmpartner bij uitstek. Samen brengen we kwalitatieve en degelijk onderbouwde jeugdfilms naar een schoolpubliek. Op die manier proberen we de blik van kinderen en jongeren te verruimen. 

Van elke film is er een lesmap beschikbaar. 
Filmkeuze sluit aan bij Focus Franse Film: naast de reguliere lesmap is er ook een Franstalige fiche toegevoegd voor de lessen Frans met verwijzing naar het leerplan. 

Credits

Laura Wandel BE 2021

Doelgroep(en):

2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

72 minuten

Prijs:

€ 3.50 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 09-02-2023 14:00 CC ´t Vondel - Concertzaal volzet
Af te spreken (CC ´t Vondel - Concertzaal) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren