© Yuri van der Hoeven

theater Institutionele discriminatie voor dummies

BURG een hand op een kont

is dat een misdaad?

JUST dat is een misdrijf

BURG maar is dat een misdaad?

SPIN nu zijn we over woorden bezig

ECO wie zijn hand op wie haar kont?

BURG dat is allemaal meegerekend in de cijfers 

 

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen.

DE GEMOEDEREN is een stuk over een eiland vol verbannen, ‘losbandige’ vrouwen en een kamer vol mannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken man-vrouwverhoudingen komen samen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Gekruid met humor en een flinke dosis girl power.

Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën van Het Kwartier slaan voor DE GEMOEDEREN de handen in elkaar met Compagnie De Kolifokkers. Zes straffe actrices spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

optionele voorstelling ma 23 jan om 13u30

Credits

regie Carl von Winckelmann tekst Freek Mariën spel Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven & Soraya van Welsenis kostuum en decor Lotte Boonstra lichtontwerp Timme Afschrift dramaturgie Ruth Mariën & Peter Anthonissen realisatie kostuums Liesbeth Plettinckx, Miguel Peñaranda, Lotte Boonstra productie Het Kwartier & De Studio in samenwerking met Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC & fABULEUS met de steun van de Vlaamse Overheid, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

100 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten
di. 24-01-2023 10:00 - 11:40 CC ´t Vondel - Concertzaal 220 Reservaties zijn al afgesloten
di. 24-01-2023 13:30 - 15:10 CC ´t Vondel - Concertzaal 68 Reservaties zijn al afgesloten