Spinnenmetenknippen

Door Max Last

© Jelle Wildiers

Locatievoorstelling Een muzikale wandelvoorstelling over rouw en verlies

‘Spinnenmetenknippen’ is een muzikale wandelvoorstelling en vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader en daar ontmoet ze Kasper. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur, want de Schikgodinnen komen Lily halen. Kasper wil er alles aan doen om dit te verhinderen, maar of hij haar lot kan beïnvloeden, is maar zeer de vraag.

 

Taboedoorbrekend werken en een lach én een traan; dat is het doel van ‘Spinnenmetenknippen’: de dood, verlies en rouw een plaats geven. Max Last vertelt met muziek, dans en woord over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde.

 

Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor.

 

Max Last maakt, na ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’, zijn derde voorstelling op een bijzondere locatie. De voorstelling kwam er op vraag van de stad Leuven om rouw en verlies bespreekbaar te maken bij kinderen en het kerkhof te ontsluiten voor publiek (zoals de open kerkhoven in Duitsland, Zweden of Père-Lachaise). 

Begraafplaatsen ontsluiten, rouw en verlies terug in de samenleving brengen. Gewoon, gewoon doen over dood… Hoe begin je hieraan? Allerlei pistes zijn te volgen maar deze bleek één van goudwaarde: een wandeltoneelstuk op de begraafplaats zelf! Ouders met hun kinderen en kinderen met hun ouders worden letterlijk meegenomen in een schoon verhaal zonder taboe. Een lach, een traan…

Mama, hoe ga jij doodgaan? Hoorde ik een kind na afloop vragen, het werd netjes van antwoord gediend. Er kwamen meer vragen en meer antwoorden, ook van anderen… Opzet geslaagd! Dikke pluim voor Max Last om met deze schitterende vertolking ons een stap verder te brengen in deze missie. (Roel Van Roosbroeck, verantwoordelijke begraafplaatsen Leuven)

- optionele voorstelling ma 24 apr om 10u en om 13u30
- uur onder voorbehoud ifv uitvaart op de dag van de voorstelling 
- Hou de weervoorspelling in de gaten en stem kleding hierop af. De voorstelling vindt buiten plaats. 

info van 24/4/23: Actrice Laurian Callebaut ondergaat binnenkort een operatie en moet daarna revalideren. Brenda Corijn vervangt haar.

Credits

origineel idee Laurian Callebaut, Martje Ceulemans, Heleen Desmet en Koen Monserez spel Laurian Callebaut, Koen Monserez, Matthias Van de brul, Lies Vandeburie en Elsa Van Dijk coaching Koen Monserez dramaturgie Stefanie Lambrechts advies Roel Van Roosbroeck bewegingsadvies Carli Gellings productieverantwoordelijke Laurian Callebaut affiche Wide Vercnocke foto’s Jelle Wildiers dagelijks beheer Max Last vzw: Liesbeth Lissens coproductie Stad Leuven, Dienst Begraafplaatsen Leuven en Kinderopvang Leuven vzw

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 07-03-2023 10:00 - 11:00 Begraafplaats Halle Centrum 50 Log in om te kunnen reserveren
di. 07-03-2023 13:30 - 14:30 Begraafplaats Halle Centrum 50 Log in om te kunnen reserveren
ma. 24-04-2023 10:00 - 11:00 Begraafplaats Halle Centrum volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren
ma. 24-04-2023 13:30 - 14:30 Begraafplaats Halle Centrum volzet
do. 25-05-2023 10:00 - 11:00 Begraafplaats Halle Centrum 10 Log in om te kunnen reserveren
do. 25-05-2023 13:30 - 14:30 Begraafplaats Halle Centrum 29 Log in om te kunnen reserveren