Auteurslezing Jonas Boets

Door Bibliotheek Halle

Lezing Tijdens de lezing vertelt Jonas Boets over de reeks “Little Liars Club”: de club die kinderen helpt als ze een leugentje hebben verteld. Volgens Jonas Boets zijn verhalen overal. Ook bij jullie! Kunnen jullie Jonas tot een nieuw verhaal inspireren?

Een interactieve lezing over de populaire boekenreeks Little Liars Club, met een mix van vertellen, voorlezen, samen een verhaal maken en filmpjes en een quiz over waarheid en leugen op het einde. 

Klik hier voor boeken van Jonas Boets in de bib

Jonas Boets (9 december 1981) studeerde Germaanse talen aan de Universitaire Instelling Antwerpen in Wilrijk. Hij studeerde af in 2003. Daarna voltooide hij ook de aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven. Jonas gaf eerst Nederlandse les in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna begon hij voor televisie te werken. Eerst bij productiehuis Eyeworks, dan bij jongerenzender JIM en de voorbije jaren stond hij aan het hoofd van kinderzender VTMKZOOM. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor VRT NU, het nieuwe digitale platform van VRT. In zijn vrije tijd voetbalt hij en draait hij hier en daar wat plaatjes.

 

Een schrijvende moeder bracht hem op het idee om zelf ook de pen in de hand te nemen. Dat leidde tot zijn debuut in 2002 bij De Eenhoorn: 'Piep in het land van Kaan', een grappig reisverhaaltje voor beginnende lezers. Daarop kwamen al snel twee vervolgboekjes en een hele reeks voor beginnende lezers bij.
Na de eerste piep begon Jonas ook na te denken over een groter project. “Wat doen geheim agenten als ze jong zijn?” vroeg hij zich af. Vanuit dit idee groeide een hele spionnenschool en de figuur Sam Smith. De Sam Smith-reeks is voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De reeks groeide uit tot een succes in Vlaanderen, met een vertaling naar het Duits als gevolg.

 

Ook voor de adolescenten is Jonas actief: hij voltooide drie felgesmaakte adolescententhrillers: 'Begraaf de liefde', 'Liever de leugen' en 'Vermoord het verleden'. En daar kwam in 2015 de dystopische saga SHINU bij, over een maatschappij die gebaseerd wordt op je sterfdatum. Het eerste boek - 'Strijd tegen de tijd' - ging gepaard met een heel online platform waarbij jongeren mee kunnen werken aan de saga.

 

Dat verhalen breder kunnen gaan dan boeken blijft Jonas fascineren. De nieuwe reeks Little Liars Club vertrekt vanuit het standpunt dat verhalen overal zijn. De verhalen over de club die kinderen helpt als ze een leugentje hebben verteld, start vanuit een website en heeft uitlopers in social media, filmpjes en boeken.

Credits

 

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

Gratis
gratis

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 17-03-2022 09:30 Stadhuis - raadzaal 40 Reservaties zijn al afgesloten
do. 17-03-2022 10:45 Stadhuis - raadzaal 26 Reservaties zijn al afgesloten