Auteurslezing Pieter Gaudesaboos

Door Bibliotheek Halle

© Eveline Deraedt

Lezing Tijdens deze auteurslezing vertelt Pieter over zijn werk, beantwoordt hij vragen, leest voor uit zijn boeken en projecteert illustraties op groot formaat. Nadien gaat hij met de kinderen aan de slag om ‘Het Kleinste Boekje Ter Wereld’ te maken. Iedereen gaat dus naar huis met een uniek souvenir.

Lezing in het kader van de Jeugdboekenmaand 2022 / thema ‘helden en schurken’

Een ontmoeting met een auteur/illustrator verlaagt de drempel om zelf een boek te lezen en wekt nieuwsgierigheid en leeshonger. Ook voor een auteur werkt de dialoog met zijn lezers inspirerend! Geniet van de kleurrijke wereld van Pieter Gaudesaboos en wakker het leesvirus aan.

INFO

Illustrator, auteur en vormgever Pieter Gaudesaboos (1979) spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Ieder prentenboek is weer helemaal anders, toch pik je een ‘Gaudesaboos’ er zo uit.
Al meer dan 15 jaar worden zijn prentenboeken gepubliceerd in binnen- en buitenland. Daarbij werd hij meermaals bekroond, met oa. de Gouden Uil Jeugdliteratuur en verschillende boekenwelpen.

Zijn werk is speels, origineel, met nostalgische en absurde trekjes. Hij werkt vaak met collages en gemengde technieken, combineert fotografie, digitale illustraties en waterverf. De vormgeving van zijn boeken doet hij helemaal zelf.

Pieter groeide op in Brugge, samen met zijn drie zussen. Zijn studies grafische vormgeving en fotografie leiden hem naar Gent. Daar woont hij nog steeds, met zijn vriend Tomas en hun twee dochters Leah en Suzie.

Credits

 

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 15-03-2022 09:30 Ontmoetingscentrum Jeugdcentrum De Kazerne 40 Log in om te kunnen reserveren
di. 15-03-2022 11:00 Ontmoetingscentrum Jeugdcentrum De Kazerne 40 Log in om te kunnen reserveren
di. 15-03-2022 12:45 Ontmoetingscentrum Jeugdcentrum De Kazerne 40 Log in om te kunnen reserveren
di. 15-03-2022 14:00 Ontmoetingscentrum Jeugdcentrum De Kazerne 40 Log in om te kunnen reserveren