Workshop: kostumering

Door Den AST & Villa Basta

© Villa Basta

Workshop Maak je Paassoldaten outfit

De eeuwenoude Sint-Veroonmars in Lembeek gaat jaarlijks door op Paasmaandag ter ere van patroonheilige Sint-Veroon. Vier soldatengroepen zijn uitgedost in fraaie militaire uniformen, geïnspireerd op de Belgische uniformen uit de Belle Epoque. De Sint-Veroonmars is ook uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed van Vlaanderen.
Een FEEST!

 

Om dit FEEST extra duiding te geven hebben we er een animatiefilm van ontwikkeld, een erfgoedwandeling en een bijhorende lesmap met opdrachten, tips en meer informatie. 
Bij registratie van deze workshop krijg je dit pakket er GRATIS bij.

 

Workshop:
Tijdens een inspirerende rondleiding in het museum duiken de kinderen in de rijke geschiedenis en tradities van de Sint-Veroonmars! Ze leren over de verschillende soldatengroepen en hun unieke kenmerken. Tijdens de workshop kostumering passen ze deze kennis meteen toe in de praktijk. In groepjes van 2 tot 3 ontwerpen de leerlingen een uniform voor een fictieve ‘vijfde groep’ die dit jaar meeloopt. Ze denken na over kleurgebruik, symboliek, geschiedenis, een wapenschild en een naam voor hun groep. Op basis van een bestaande kostuumvest gaan ze aan de slag met recyclagematerialen (stof, knopen, touw, dopjes, spuitbussen, lijmpistolen, stiften…) en creëren ze een eigen uniform. De workshop sluiten we af met het maken van een video waarin ze hun groep als ware paassoldaten voorstellen! - Voorafgaand deze workshop is een museumbezoek, met als specifiek thema 'Halse traditie & FEEST Sint-veroon' noodzakelijk. Het moment van dit gegidste, interactief museumbezoek kan je zelf bepalen (vb. je kan er een volledige FEEST-dag van maken door dit in de voormiddag te reserveren. Of je zoekt een andere vrij moment hiervoor). Maak de reservatie van je museumbezoek HIER.
- Zijn de speeldata volzet? Meld je dan aan op de wachtlijst.

Doelgroep(en):

4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

170 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
workshop incl. materiaalkosten

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 15-03-2022 12:00 Den Ast volzet
do. 17-03-2022 12:00 Den Ast volzet
vr. 18-03-2022 12:00 Den Ast 30 Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten