ALIAS

Door Collectief Verlof

Theater een voorstelling over graag zien, jezelf zijn en privacy

“Ik stop ermee.
Ik verwijder ze. Allemaal.
Eén klik en ‘t is gebeurd.
Gewoon enter drukken en dan…
Komaan, Daan, druk gewoon.
En vanaf dan gedaan met liegen.
… Hoe moeilijk kan het zijn?!

 

Of zou ik…
Nog één keer?
De laatste
En dan stop ik echt
voor goed”

 

Daan is een jonge, enthousiaste kerel. Hij heeft veel vrienden en een grappig leven, maar wordt nooit serieus genomen. Om te ontsnappen aan het gelach en zijn onhandigheid, maakt hij online nepprofielen aan. Net wanneer hij ermee wil stoppen, is de verleiding om nog één keer online te gaan met een alias te groot. Hij creëert Lars, een knappe kerel die zijn leven bij elkaar heeft… en voor geen meter op Daan zelf lijkt. Via het profiel van Lars leert hij Stella kennen. Het klikt meteen.

 

Lisa heeft thuis geen moment rust. Ze wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Op een dag besluit ze online te gaan, maar niet als zichzelf. Ze kiest een foto van een meisje dat rust uitstraalt en kruipt in haar huid. Ze noemt haar Stella. Wanneer ze daar Lars ontmoet, wordt ze meteen overweldigd door zijn knappe voorkomen. Maar het gaat verder dan dat. Het klikt. En al snel wordt ze verliefd.

 

Maar wanneer Lisa aan Lars vraagt om in het echt af te spreken, krijgt Daan het heet onder zijn voeten. Biecht hij alles op? Of komt hij gewoon niet opdagen?

 

Collectief Verlof onderzoekt in ALIAS hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden. Deze voorstelling nodigt uit om het met jongeren te hebben over graag zien, jezelf zijn en privacy. De voorstelling velt geen oordeel, maar roept vooral veel vragen op, waarover nog lang kan worden nagepraat. Verwacht je aan knallende live-muziek, ongemakkelijke stiltes en een nodige portie humor!

optionele voorstelling ma 10 jan nm

Credits

productie Collectief Verlof tekst en spel Heleen Desmet & Bart van der Heijden muziek Lucas Heytens lichtontwerp en techniek Hans Rigouts en Louai Hashem met dank aan MoMeNT Festival Tongeren, 30cc, Stad Leuven, deRUIMTE, CC Nova Wetteren, Luka Vos, Gloria Wouters, Barbara Vandendriessche, Steven Beersmans en Tom Viaene

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar

Duur:

nog niet gekend

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 10-01-2022 14:00 CC ´t Vondel - Concertzaal 200 Log in om te kunnen reserveren
di. 11-01-2022 10:30 CC ´t Vondel - Concertzaal 28 Log in om te kunnen reserveren
di. 11-01-2022 14:00 CC ´t Vondel - Concertzaal volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren