Ken je de legende Sint-Veroon?

Door Den AST

Museumbezoek FEEST: Gegidst museumbezoek + erfgoedwandeling + animatiefilm + lesmap.

De eeuwenoude Sint-Veroonmars in Lembeek gaat jaarlijks door op Paasmaandag ter ere van patroonheilige Sint-Veroon. Vijf groepen, waarvan twee te paard, begeleiden het zilveren reliekschrijn van Sint-Veroon tijdens een 18 km lange dagtocht. De vier soldatengroepen zijn uitgedost in fraaie militaire uniformen, geïnspireerd op de Belgische uniformen uit de Belle Epoque. De vijfde groep wordt gevormd door de Kasdragers van Sint-Veroon, zij torsen het zilveren reliekschrijn tijdens de dagtocht op hun schouders.

 

De Sint-Veroonmars is de enige militaire mars in zijn soort in Vlaanderen. Wat de mars ook uniek maakt, is het gegeven dat deze traditie zowel in Vlaanderen als Wallonië doorgaat.
De Sint-Veroonmars is ook uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed van Vlaanderen.
Een FEEST!

 

Om dit FEEST extra duiding te geven én het in de kijker te zetten heeft de museumzolder van den AST een metamorfose gekregen om deze Halse traditie kenbaarder te maken.
Met een gids en aan de hand van interactieve opdrachten beleef je dit FEEST opnieuw en leer je zijn traditie, geschiedenis en legende kennen.

 

We hebben er alvast een animatiefilm, een Lembeekse erfgoedwandeling en een bijhorende lesmap met opdrachten, tips en meer informatie voor ontwikkeld. 
Dit pakket krijg je GRATIS toegestuurd bij je klasreservatie.

- Via de knop 'reserveer' krijg je een extern inschrijvingsformulier. Daar kan je aangeven welke dag + uur + aantal leerlingen je dit bezoek wenst te plannen.
- Museumbezoek met thema 'Sint-Veroon' is mogelijk tussen 7 maart 2022 t.e.m. 30 juni 2022.

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 30.00 / groep
per gids/ per 15 lln

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Af te spreken (Den Ast) Je wordt binnenkort nog gecontacteerd voor het afspreken van een datum Log in om te kunnen reserveren